sobota 20. júla 2013

Prefíkaná Becky

Jednodielovka Pre Lucy.... dúfam že sa ti bude páčiť... potom sa vyjadri do komentára :) ♥
Si na London eye. Je večer. Vonku je šero. Vystúpiš s kabínky. Ideš sama  ulicami. Dýchaš čerstvý vzduch a premýšľaš. Niečo ti chýba a ty vieš čo to je. LÁSKA. Chceš sa zaľúbiť a byť šťastná. Prechádza okolo teba pár. Smejú sa v objatí. Závidíš im.  Vraciaš sa domov do svojho bytu. Dáš si horúcu sprchu , oblečieš si pyžamo ľahneš si do postele a ponoríš sa do ríše snov.
Stojíš sama v tme uprostred ničoho. Nič nevidíš. Obzeráš sa naokolo a začneš sa triasť od strachu a zimy. Máš na sebe len pyžamo. Fúka studený vietor. Začneš utekať , slzy už máš na krajíčku , nebrániš sa a necháš im voľný priestor. Stekajú po lícach a studený vietor ti šľahá do tváre. Stále utekáš a nevieš kde si. O niečo zakopneš a spadneš na zem. Noha ťa príšerne bolí. Snažiš sa postaviť ale nejde to. Oprieš sa o strom , hlavu položíš na koleno a plačeš. Pocítiš teplo na líci.
Spotená , uplakaná sa rýchlo prebudíš a sadneš si na posteľ. Znova ta istá nočná mora. Nevieš sa jej zbaviť. Nevieš čo máš urobiť aby to prestalo. Vedľa teba leží tvoj pes Becky a pozerá na teba. Pousmeješ sa. „Nebiť teba tak som úplne sama a stratená v tomto svete.“ Poškrabkáš ju za ušami. Preoblečieš si spotené veci. Ľahneš si naspäť a Becky sa ku tebe pritúli. Teraz pokojne lebo nie si sama.
Ráno sa zobudíš. Naraňajkuješ sa. Nakŕmiš Becky. Spravíš rannú hygienu. Oblečieš si rifle , tričko na to mikinu a na vrch rifľovú bundu. Šál , čiapku rukavice.  Je jeseň listy farebné opadávajú. Obuješ si topánky a Becky zoberieš na vodítko. Mobil a kľúče dáš do vrecka. Zabuchneš dvere a výdeš do studeného počasia.  Ideš do parku pre psy Becky pustíš. Kráča vedľa teba. Spraví svoju potrebu. Upraceš to a hodíš do koša. Začne brechať. Zvyčajne to nerobí býva kľudná. Snažíš sa ju upokojiť. Utečie. „Becky!“ zakričíš na ňu. Nepočúva ťa a uteká preč. Rozbehneš sa za ňou. Zakopneš o skalu a spadneš na zem. Pozrieš sa na nohu. Krvácaš , snažíš sa postaviť ale nejde to bolesť ti to nedovolí. Oprieš sa o strom. Becky! Vráť sa!“ zakričíš ale nepočuješ už ani jej brechot. Zakloníš hlavu a zatvoríš oči. Rýchlo ich otvoríš a poobzeráš sa okolo. Pozrieš sa na nohu , strom. Je to ako v tom sne. Je ti čoraz väčšia zima. Si prechladnutá. Začínaš sa báť. Nevieš ako dlho tam si. Becky sa nevrátila si tam sama. Rozfúka sa. Strácaš sily. Viečka ti oťaželi a ty už nevládzeš. Zatvoríš oči a odpadneš.
Zobudíš sa na praskanie. Otvoríš oči. Zistíš že nie si doma. ležíš na sedačke vedľa teba horí v krbe oheň. Pozrieš sa na sedačke kde je Becky. „Becky,“ sadneš si. Nahá ťa zabolí. Nevieš s ňou pohnúť. Dnu vojde mladý chlapec asi v tvojom veku. Blond vlasy vyčesané dohora. Modré oči ktoré na teba pozerali. Podišiel ku tebe a podal ti šálku horúceho čaju. Opatrne si sadneš a pozrieš na neho. „Kto si?“ „Som Niall. Ako sa voláš ty?“ „Lucy , ako si ma našiel?“ „Prechádzal som sa po parku , keď som našiel tvojho psa. Mala na sebe obojok tak stratená nebola. Začala utekať a ja za ňou.  Zaviedla ma ku tebe. Sedela si na zemi , opretá o strom a nehýbala si sa. Mala si nohu od krvi. Zobral som ťa na ruky a odniesol tu ku mne domov. Ošetril som ti ranu kým si spala a preobliekol ti mokré a špinavé veci.“ Mala si na sebe tepláky , tričko a mikinu. „Ďakujem“ povedala  si a odpila z čaju. Prisadol si ku tebe bližšie. „Lucy keď som ťa tam videl bezvládnu. Nezobral som ťa tu preto len tak .niečo ma ku tebe od začiatku ťahalo. Kým som ti liečil nohu a ty si spala. Bola si taká krehká že som sa ťa bál dotknúť aby som ti neublížil. Milujem ťa.“ Pobozkal ťa jemne a vášnivo. Odtiahol sa a pozrel sa ti do očí. „milujem ťa Niall.“ Teraz si ho pobozkala ty. Pozreli sme spolu na Becky ako pokojné sedí na pohovke. „Mám pocit ako keby to mala za lubom.“ Povedala si a usmiala si sa na Nialla. Podišla ku vám. Poškrabkali ste ju za ušami. A v objatí ste sedeli na sedačke a rozprávali sa dlho do noci pri ohni. Dozvedeli ste sa o sebe všetko.

Keď už si mala nohu v poriadku presťahovala si sa. Bývate spolu v Niallovom dome. Becky ste postavili na záhrade búdu. Zariadili ste si spoločnú izbu a ste šťastne zamilovaný. Niall ťa požiadal o ruku a ty si súhlasila. Pripravujete menšiu svadbu na ktorej budú len vaši priatelia a Niallova rodina keďže ty žiadnu nemáš. Neviete sa dočkať dna kedy si konečne poviete áno a budete spolu až kým vás smrť nerozdelí.
                                                                                                                              Lucy

1 komentár: